marți, 12 iulie 2011

GHID PENTRU ANTRENAMENT (5)

CRESTEREA SI MENTINEREA PREGATIRII FIZICE
Arbitrajul este o activitate de rezistenta care inseamna ca trebuie sa aveti vigoare sa alergati 90 sau 120 minute. Deasemeni trebuie sa aveti miscari si reactii rapide asa incat sa va adaptati pozitiei jucatorilor si a mingei, si sa luati decizii rapid si decisiv. Conditiile externe ca vremea sau starea proasta a terenului pot creste cerintele fata de dvs.

Rezistenta poate fi crescuta in multe moduri dar, cea mai buna activitate este alergarea regulata continua. Puteti sa folositi o bicicleta sau bazinul de inotca o alternativa pentru a creste pregatirea fizica sau sa adaugati o variatie, insa majoritatea antrenamentului ar trebui bazat pe alergare.
Scopul a 3 antrenamente/saptamana este sa fiti pregatit pentru a arbitra.

Amintiti-va: chiar daca mergeti numai la o scurta alergare corpul trebuie sa fie pregatit. Faceti exercitiile de stretching inainte sa incepeti alergarea. Folositi primele minute de alergare ca o incalzire prin alergare usoara inainte de a mari pasul. La sfarsitul alergarii repetati exercitiile de stretching. Aceasta repetare este foarte importanta daca nu v-ati antrenat ceva timp, deoarece va ajuta sa preveniti contracturile musculare.

Cand puteti alerga 20 minte, puteti trece la etapa urmatoare.