marți, 12 iulie 2011

GHID PENTRU ANTRENAMENT (1)

Urmati acest simplu ghid pentru antrenament ca sava imbunatatiti forma fizica si sa nu va accidentati.
1. Nu prea greu prea curand. Cresterea formei fizice ia timp. Daca grabiti programul va puteti accidenta. Obiectivul fundamental este sa nu va accidentati, asa ca nu va supra-antrenati.
2. Incercati sa variati antrenamentele astfel alternati zile grele cu zile usoare.
3. Toate sedintele ar trebui sa inceapa si sa se termine cu incalzire / revenire urmate de stretching.
4. Antrenati-va intotdeauna in zona dvs de antrenament (adica 70% - 90% din pulsul maxim).
5. Nu va antrenati daca sunteti bolnav.
6. Daca sunteti accidentat incercati sa inlocuiti antrenamentul cu activitati ca inotul sau ciclismul pentru a va ajuta sa va mentineti forma fizica.
7. Investiti in imbracaminte si incaltaminte potrivite. Este important sa purtati incaltaminte buna in special cand va antrenati pe suprafete dure.
8. Nu alergati prin ceata.
9. Nu mancati, nu beti sau nu folositi produse din tutun in intervalul de doua ore ale meciului sau ale sedintei de antrenament.
10. Mereu beti apa inainte, in timpul sau dupa antrenament si meciuri.


Distanta: daca va asteptati sa acoperiti intre 6 si 12 km in timpul unui meci atunci trebuie sa acoperiti aceasta distanta pe durata antrenamentului.
Intensitate: am mentionat ca este posibil ca pulsul dvs sa creasca la 165 batai/minut si ca pentru cea mai mare parte a meciului pulsul va ajunge la 85%din valoarea sa maxima.
Pentru a obtine un castig din aceste informatii aveti nevoie sa intelegeti ceva despre puls. Ce este pulsul maxim de exemplu? Inima dvs ar trebui sa faca fata la 165 batai/minut. In general este acceptat ca pulsul maxim al unei persoane este echivalent cu formula:
pulsul maxim=220 - varsta

Sfat: In timpul antrenamentului trebuie sa exersati sa cresteti pulsul la nivelul la care este posibil ca el sa ajunga pe durata unui meci.
O alergare usoara si regulata pe 8 km poate acoperi o distanta corespunzatoare dar nu la intensitatea corecta.
Este necesar sa verificati ca pulsul a crescut aproape pana la nivelul din timpul meciului, oprindu-va cand si cand pentru a lua pulsul. In timpul antrenamentului ar trebui sa cresteti pulsul intre 70% si 90% din maximul corespunzator varstei dvs. Daca pulsul este sub 70% nu alergati suficient de tare, iar daca este peste 90% ar trebui sa il micsorati putin.